Zile pline înainte de Festivalul Cerbul de Aur. Atracții turistice și bucate tradiționale în Brașov

25 august 2018, 20:31

Îmbrăcăți în costume din secolul al XIX-lea, ghizii din centrul Brașovului sunt gata să aducă informații complete despre orașul care va găzdui a XVIII-a ediție a Festivalului Cerbul de Aur.

Până la debutul spectacolelor, turiștii se pot delecta cu vizite la muzeele din apropirea Pieței Sfatului. Totul face parte dintr-un proiect cultural denumit „Istoria la persoană întâi”.

Vizitatorii pot afla multe lucruri interesante despre istoria Brașovului discutind cu personaje precum Johannes Honterus, Andrei Mureşianu, George Bariţiu sau Maria Băiulescu.

Chiar lângă scena festivalului se află Casa Sfatului, care găzduiește Muzeul Județean de Istorie. Acolo, turiștii pot cunoaște trecutul medieval al cetății Brașovului.

Tot în Piața Sfatului mai poate fi vizitat Muzeul Imnului Național Casa Mureșenilor, Muzeul Civilizației Urbane a Brașovului și, în vecinătate, Biserica Neagră, care deține și cea mai mare orgă mecanică din țară.

Iubitorii muntelui pot urca pe jos sau cu telecabina pe Vârful Tâmpa, ca să admire de la înălțime scena și tribuna Festivalului Cerbul de Aur.

Între două plimbări, turiștii se pot retrage la umbra zecilor de terase din centrul istoric al Brașovului, ca să guste din bucatele tradiționale românești.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite