Zile româneşti la Viena. Mihai Eminescu, celebrat prin concerte și târguri tradiționale
16 Iunie 2018, 20:46 (actualizat 18 Iunie 2018, 20:05)
(actualizat 18 Iunie 2018, 20:05) | Știrile TVR

Deşi a locuit numai 3 ani în Viena, austriecii păstrează amintirea lui Mihai Eminescu şi îl celebrează cu fiecare ocazie. În capitala valsului, este un weekend plin de evenimente speciale, concerte unice, întâlniri şi târguri tradiţionale aşa încât de pe buzele austriecilor să nu lipsească numele celebrului poet român.

La Palatul Schönbrunn din Viena au răsunat pe note muzicale versurile lui Mihai Eminescu. Institul Cultural Român, împreună cu Asociația "Mihai Eminescu" din Viena au organizat un concert susținut de maestrul basarabean Eugen Doga, cel care a umplut până la refuz o sală impunătoare din celebrul palat vienez.

Vienezii nu uită că un mare poet român a trăit o vreme în orașul lor.

Eminescu nu era singur, avea alături alți studenți din Cernăuți. Acolo l-a cunoscut pe Ioan Slavici și petreceau mult timp împreună.

Iar Viena a fost și gazda întâlnirii dintre Mihai Eminescu și "îngerul blond", așa cum o numea poetul pe Veronica Micle.

La 129 de ani de la moartea poetului, oficialități locale au depus flori în fața celebrului bust de lângă Capela ortodoxă din Viena.

Astăzi, România salută Viena printr-un târg tradițional și primul concert românesc organizat vreodată într-o piață din centrul Vienei.