Ziua Culturii Naționale, sărbătorită cu Orchestra Română de Tineret și Direcția 5. Concertul eveniment, transmis de TVR 1, pe 15 ianuarie de la ora 21.10
13 Ianuarie 2021, 21:20
(actualizat 13 Ianuarie 2021, 21:26)

Pregătiri intense pentru concertul eveniment Ziua Culturii Naţionale - 15 ianuarie 2021, care va fi transmis vineri, la TVR1, de la 21.10. Vom asculta una dintre cele mai bune orchestre de la noi, Orchestra Română de Tineret, într-o colaborare inedită cu Direcţia 5. Şi evident nu vor lipsi versurile lui Eminescu.

Sărbătorirea Zilei Culturii Naționale vine într-un moment în care sectorul artistic suferă mult din cauza restricțiilor impuse de pandemie. Cei mai afectați sunt artștii independenți, pentru care guvernul a luat unele măsuri de sprijin.

Pentru relansarea activității artistice, vaccinarea ar ajuta, doar că lucrătorii culturali n-au fost incluși în etapa a 2-a de imunizare contra Covid.

La Ateneu, astăzi, echipa TVR a avut o zi plină de filmări.

Concertul care va fi transmis vineri seara pe canalul 1 al postului public va cuprinde muzică simfonică românească în interpretarea Orchestrei Române de Tineret, conduse de Cristian Mandeal și o colaborarea inedită a orchestrei cu formația Direcția 5 și dirijorii Ionel Tudor și Andrei Tudor.

Amfitrionul spectacolului, Adrian Păduraru, va recita din poezia lui Eminescu.

Pe 15 ianuarie se împlinesc 171 de ani de la naşterea lui Mihai Eminescu.