Ziua Morților, celebrată în Mexic cu restricții din cauza pandemiei de coronavirus

2 noiembrie 2020, 09:49

Ţara a fost lovită din greu de pandemie – cu peste 900.000 de infectări şi mai mult de 90.000 de decese provocate de coronavirus. Autorităţile au fost nevoite să dispună închiderea a numeroase locuri publice, printre care şi cimitirele, unde numeroşi rezidenţi mergeau să-şi comemoreze morţii.

Evenimentele publice şi paradele dedicate acestei sărbători au fost anulate.

(w620) Ziua MorÈ›

Cu toate că cimitirele au rămas închise din cauza pericolului formării unor mulţimi de oameni şi al riscului transmiterii virusului, oamenii au instalat, potrivit tradiţiei, altare în propriile locuinţe, ornate cu lumânări, crăiţe, fotografii, alimente şi hârtie creponată şi destinate pomenirii morţilor.

Ziua Morţilor este marcată anual pe 1 şi 2 noiembrie. Începând de sâmbătă au fost decretate trei zile de doliu naţional pentru cei decedaţi din cauza COVID-19, programate să dureze până luni.

”Potrivit tradiţiilor, morţii noştri ne sunt mai aproape în aceste zile”, a declarat președintele Andres Manuel Lopez Obrador în timpul unei vizite la altarele instalate de grupurile indigene la palatul naţional.

Tradiția combină credinţe precolumbiene şi ritualuri creştine şi a fost inclusă de UNESCO pe lista Patrimoniului Cultural Imaterial în 2008.

(w620) Ziua MorÈ›

 

sursa agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite