Ziua Națională a României | Alexandru Tomescu va interpreta imnul național la celebra vioară Stradivarius Elder-Voicu

Alexandru Tomescu
Alexandru Tomescu
26 noiembrie 2020, 14:26

„Cred că o sărbătoare adevărată nu poate exista în absența muzicii. Este o mare bucurie și onoare să pot prezenta tuturor românilor, cu ocazia Zilei Naționale a României, pe 1 Decembrie, concertul meu cel mai spectaculos din acest an, în care am explorat împreună cu artistul de bandoneon, Omar Massa, muzica întregii lumi”, a declarat Alexandru Tomescu, violonist și solist concertist permanent de elită al Orchestrei Naţionale Radio Bucureşti.

El spune că piesa cea mai frumoasă și emoționantă pe care a cântat-o pe vioara Stradivarius Elder-Voicu, care face să vibreze fiecare fibră a oricărui român, indiferent de locul în care se află, de religie sau statut social, este Imnul Național al României.

Interpretarea Imnului Național va precede un concert înregistrat la Sala Radio, special pentru această aniversare națională susținută de ICR: spectacolul „Piazzolla 99”, din cadrul Stradivarius International Tour 2020, cu artiștii Alexandru Tomescu, la vioara Stradivarius Elder-Voicu, și Omar Massa, la bandoneon, care aduce în fața publicului două fațete ale duetului vioara-bandoneon.

Concertul cuprinde și lucrarea „A Cry for Solitude” a compozitorului Dan Popescu, inspirată din realitățile dureroase ale pandemiei și dedicată tuturor acelora care au suferit sau suferă din cauza Covid.

Înregistrarea video va fi transmisă, pe 1 Decembrie, pe toate canalele multimedia ale ICR, atât în țară, cât și de cele 18 filiale ale ICR din străinătate.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite