Ziua națională și minoritățile etnice | Dezbaterea live este duminică, 4 decembrie, ora 11.00, la TVR INFO

ZIUA NAȚIONALĂ ȘI MINORITĂȚILE ETNICE
ZIUA NAȚIONALĂ ȘI MINORITĂȚILE ETNICE
2 decembrie 2022, 15:46

Într-o zi de duminică, 1 decembrie 1918, la ora 10,30 se deschidea Marea Adunare de la Alba Iulia. Visul înfăptuirii unui stat unitar și democratic se transforma realitate. România devenea statul tuturor cetățenilor săi, indiferent de etnie sau religie și cuprindea între hotarele sale minoritățile sub un singur steag. Atunci se proclama deplină libertate națională pentru toate popoarele conlocuitoare.

Astăzi, ne amintim cu toții că suntem mai bogați împreună, în înțelegere, solidaritate, și respect. Despre cum au contribuit minoritățile la Marea Unire și ce înseamnă ele astăzi pentru un stat democrat, discutăm duminică la Info Etnic.
La 104 ani de la formarea statului național unitar român vrem să înțelegem cum arată România, un model european al relațiilor interetnice. Invitați să ia parte la discuția pe acest subiect, alături de cele două gazde „INFO Etnic”, Teodora Drăgoi şi Boris Velimirovici sunt Varujan Pambuccian – liderul Grupului Parlamentar al Minorităților Naționale, istoricul Marius Turda, Ovidiu Ganț – reprezentantul comunității germane în Parlamentul României, Adrian Merka – deputat și președinte al Uniunii Democratice a Cehilor și Slovacilor din România, Ognean Cristici – deputat și președinte al Uniunii Sârbilor din România și sociologul Foszto Laszlo.
Despre valorile unei societăți democratice în contextul contribuției minorităților naționale la dezvoltarea României discutăm duminică, 4 decembrie, de la ora 11.00, la „INFO Etnic”, în direct la TVR INFO. Echipa emisiunii dă întâlnire telespectatorilor săi şi online, pe pagina de FaceBook Alte Minorităţi şi pe tvrplus.ro.
***Întâlniri în direct cu telespectatorii, din cel mai mare studio al Televiziunii Române, dezbateri ample privind evenimentele majore din societatea românească ce au un impact şi asupra celor 20 de minorităţi naţionale. Astfel se poziţionează, din octombrie, emisiunea „INFO Etnic”, ce poate fi urmărită în fiecare duminică, de la ora 11.00, la TVR INFO. Jurnaliştii TVR Teodora Drăgoi şi Boris Velimirovici
Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite