Ziua Porţilor Deschise pentru copii, la Ministerul Afacerilor Interne. Cei mici au văzut un elicopter al IGAV, motociclete, maşini de pompieri şi câini poliţişti
31 Mai 2023, 09:11 (actualizat 31 Mai 2023, 20:58)
(actualizat 31 Mai 2023, 20:58) | Știrile TVR

Ziua Copilului a fost sărbătorită în avans la Ministerul de Interne, care şi-a deschis porţile pentru mii de copii, părinţi şi bunici. Au cântat, au dansat, au învăţat cum să se apere şi s-au antrenat pentru operaţiuni de salvare.

Timp de 5 ore, Ministerul de Interne a devenit loc de joacă pentru copii. Au și învățat insă multe lucruri interesante acolo.

Copiii şi adulţii au avut avea ocazia să vadă un elicopter al IGAV, laboratorul criminalistic al Poliţiei Române, motociclete şi maşinile pompierilor, sistemele tehnice de supraveghere a frontierei, uniforme de epocă şi drapele de luptă, precum şi cai şi câini care acordă sprijin efectivelor Ministerului de Interne în îndeplinirea misiunilor.

Cei prezenţi au putut să viziteze clădirea ministerului, inclusiv biroul ministrului, Sala de Marmură, Sala de Briefing, dar şi balconul ministerului, reprezentativ pentru istoria recentă a României.

La sediul MAI au fost amenajate standuri expoziţionale ale Poliţiei Române, Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, Jandarmeriei Române, Poliţiei de Frontieră, Inspectoratului General pentru Imigrări, Inspectoratului General de Aviaţie şi ale altor structuri ale MAI, unde au fost prezentate materiale, echipamente, dar şi autospeciale folosite în activitatea zilnică.

O autospecială de pompieri creată pentru copii şi momentul ridicării dronei au strâns cei mai mulți curioși. Ghid a fost chiar ministrul de Interne.

Toţi vizitatorii au avut ocazia să îi cunoască mai bine pe profesioniştii unor domenii interesante şi provocatoare din cadrul structurilor Ministerului Afacerilor Interne, care, în fiecare zi, sunt la datorie.

Iar la final, un criminalist le-a făcut micilor vizitatori câte o caricatură.