Ziua Sfântului Patrick, serbată la Casa Albă. Joe Biden provine dintr-o familie catolică, irlandeză
18 Martie 2023, 12:59 (actualizat 18 Martie 2023, 13:18)
(actualizat 18 Martie 2023, 13:18) | Știrile TVR

Președintele american Joe Biden a fost în centrul atenției, la petrecerea organizată la Casa Albă de Sfântul Patrick, protectorul Irlandei. Asta pentru că liderul de la Washington are origini puternice irlandeze și este și catolic. Joe Biden l-a primit chiar de Ziua Irlandei pe premierul irlandez și au asistat la un mic concert de muzică tradiţională.

Aproape totul a fost colorat în verde, la Casa Albă, cu ocazia zilei Sfântului Patrick. Președintele american, care provine dintr-o familie catolică irlandeză și are 62% gene irlandeze, a purtat o cravată verde la ceremonia de primire a premierului Irlandei. Joe Biden a subliniat sprijinul acordat de către autoritățile de la Dublin poporului ucrainean.

JOE BIDEN PROVINE DINTR-O FAMILIE CATOLICĂ IRLANDEZĂ

Joe Biden, președintele SUA: Suntem împreună pentru a sprijini curajosul popor al Ucrainei, în lupta să pentru apărarea democrației împotriva invaziei brutale a Rusiei. Suntem fermi. Vreau să vă mulțumesc pentru asta.

Iar premierul irlandez a ținut să amintească despre originele irlandeze ale președintelui american.

PREMIERUL IRLANDEI, PRIMIT LA CASA ALBĂ

Leo Varadkar, premierul Irlandei: Așa cum știm, fiecare președinte american este un pic irlandez de Ziua Sfântului Patrick. Dar, unii sunt mai irlandezi decât alțiși cred că este corect să spui că astăzi sărbătorim ziua noastră națională cu un președinte care este, fără îndoială, un fiu al Irlandei.

UN RÂU DIN FLORIDA A FOST COLORAT ÎN VERDE

Pe de altă parte, în statul Florida, un râu a fost colorat în verde, tot cu ocazia sărbătoririi sfântului Patrick.

PARADĂ DE SFÂNTUL PATRICK, LA DUBLIN

Iar în capitala Irlandei a avut tradiționala Paradă de Sfântul Patrick, la care au participat fanfara pompierilor și sute de artiști.