Ziua Unirii se serbează la Iași fără Hora Unirii, plăcinte și concerte de muzică populară. La Focșani, multiple acțiuni dedicate evenimentului

24 ianuarie 2022, 10:05

Fără Hora Unirii, fără plăcinte, fără concert de muzică populară și discursuri ale oficialităților. Pandemia a anulat toate evenimentele publice de 24 ianuarie de la Iași. Așa au decis autoritățile, în condițiile în care, în oraș, rata de infectare era de 6, 63 la mia de locuitori. Primarul Mihai Chirica susține că anul acesta ieșenii trebuie să sărbătorească mai mult cu sufletul decât prin participarea la acțiuni publice. Vor fi totuși mai multe evenimente restrânse, printre care o depunere de coroane la mormântul domnitorului Alexandru Ioan Cuza de la Mănăstirea Trei Ierarhi.

În schimb, la Focșani, Consiliul Judeţean Vrancea şi primăria orașului au în plan un program bogat, întins pe parcursul întregii zile. Punctul cel mai important este ceremonialul militar din Piaţa Unirii, care va avea loc la ora 12.00. Celebrarea Unirii de la 1859 va continua la orele 14, la Casa Memorială „Ion Roată” din Câmpuri, unde va avea loc evocarea personalităţii lui Moş Ion Roată. Vor mai avea loc concerte, expoziții și simpozioane.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă