Ziua veteranilor. Klaus Iohannis: Militarii noştri sunt adevăraţi ambasadori ai României

11 noiembrie 2019, 12:55

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, luni, un mesaj cu prilejul Zilei Veteranilor din Teatrele de Operaţii, în care afirmă că militarii care participă la misiunile din străinătate sunt adevăraţi ambasadori ai României.

„Celebrarea Zilei Veteranilor din Teatrele de Operaţii ne oferă prilejul de a transmite recunoştinţa noastră pentru militarii întorşi din teatrele de operaţii şi de a ne omagia eroii căzuţi la datorie sub drapelul României. (…) România îşi îndeplineşte cu profesionalism angajamentele asumate ca aliat şi membru al comunităţii internaţionale şi este un furnizor de securitate în Regiunea Mării Negre, o zonă cu multe şi dinamice provocări de securitate. Datorăm acest lucru, în mare măsură, militarilor prezenţi în teatre de operaţii din afara teritoriului naţional. Îmi exprim aprecierea faţă de cadrele militare române care participă la misiunile din Angola, Afganistan, Irak, Bosnia şi Herţegovina şi Kosovo şi care constituie adevărate exemple de competenţă profesională, de simţ al datoriei faţă de ţară şi de spirit de sacrificiu. Militarii noştri se bucură de respectul camarazilor din statele aliate şi partenere şi sunt adevăraţi ambasadori ai României, acolo unde interesele ţării noastre o cer”, spune şeful statului în mesaj.

El îi felicită pe militarii români care participă la misiuni de risc, pentru modul în care îşi îndeplinesc sarcinile, „animaţi de onoare şi de vocaţia ultimă de a-şi apăra ţara” şi le mulţumeşte familiilor rămase acasă, care înţeleg cât este de important să îi sprijine pe cei plecaţi pentru a contribui la promovarea României în lume şi la consolidarea statutului său de membru al NATO, UE şi partener strategic al SUA.

„La ceas aniversar, aduc un omagiu militarilor căzuţi la datorie, iar veteranilor din teatrele de operaţii le urez multă sănătate şi succes în activitate”, transmite Iohannis.

Şeful statului aminteşte că data de 11 noiembrie este sărbătorită în întreaga Europă şi marchează intrarea în vigoare, în anul 1918, a Armistiţiului semnat între Puterile Antantei şi Germania, care a încheiat Primul Război Mondial, moment în care au fost create condiţiile favorabile realizării Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite