Zsuzsa Hegedűs, consiliera lui Viktor Orban, s-a răzgândit și nu mai demisionează: „Poți conta pe ajutorul meu în viitor”. Anterior îl numise „nazist” pe premierul Ungariei

Foto: Index.hu
Foto: Index.hu
29 iulie 2022, 16:42

Zsuzsa Hegedűs spune că apreciază clarificările premierului maghiar și se declară mulțumită de explicații.

„Sunt mândră de tine! Poți conta pe ajutorul meu în viitor, ca și în ultimii douăzeci de ani”, a declarat Zsuzsa Hegedus după ce a auzit explicațiile date de Orban la Viena, unde șeful executivului de la Budapesta a spus că nu este rasist și că s-a exprimat greșit.

Hegedűs i-a transmis marți lui Orban în care califică discursul liderului de la Budapesta drept unul „nazist”.

„Demn de Goebbels”, a spus ea în scrisoare, care a fost citită de revista maghiară HVG. Un „text nazist pur”, a adăugat ea.

„Nu mi-ar fi trecut prin cap nici măcar într-un coșmar că ai fi capabil să rostești un discurs fățiș rasist”, s-a mirat Hegedüs, care lucra pentru Orban de peste un deceniu.

În câteva ore, Orban a publicat propria scrisoare, susținând că are „o politică de toleranță zero” față de antisemitism și rasism. „Ne cunoaștem de o mie de ani”, a scris el, folosind – așa cum a făcut Hegedüs în misivele ei – o formă informală de adresare, rezervată prietenilor. „Să știi că, după înțelegerea mea, Dumnezeu i-a creat pe toți oamenii după chipul Său.” El a adăugat: „Prin urmare, în cazul oamenilor ca mine, rasismul este exclus ab ovo”. Hegedüs a răspuns cu o a doua scrisoare, invocând experiențele părinților ei ca supraviețuitori ai Holocaustului.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite